Kappersschool en Kapsalon Van Wetten – Beek en Donk

0492-461255

Kappersschool en Kapsalon Van Wetten – Beek en Donk

Kapsalon

Dagopleiding

Kappersschool Van Wetten is een praktijkgerichte en CREBO erkende BOL-opleiding (Beroeps Opleidende Leerweg) voor jonge dames en heren in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar oud. Je gaat de hele week naar school en loopt daarnaast stage bij een erkend leerbedrijf. Je loopt 1 dag per week stage. De stageplek zoek je zelf en moet SBB-erkend zijn. De school onderhoudt doorlopend contact met je stageplek. Wanneer het onverhoopt niet lukt om zelf een stageplek te regelen, zal de school samen met jou zoeken naar een oplossing.

De dagopleiding duurt drie jaar en is door de gekozen onderwijsvorm zeer praktijkgericht. Behalve praktijk wordt er een dagdeel per week theorieles gegeven. Vanaf leerjaar 2016-2017 is ook Visagie vast onderdeel van de opleiding evenals een nader door jou te kiezen keuzevak.

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Op basis van een intakegesprek word je wel of niet toegelaten tot de opleiding. Persoonlijke motivatie en wilskracht spelen hierbij een belangrijke rol.

Op maandag is de kapsalon gesloten en volgt elke leerling een blok theorieles tussen 08.30 uur en 13.00 uur. Van dinsdag tot en met vrijdag is de kapsalon dagelijks geopend van 08.30 uur tot 16.00 uur en vindt praktijkonderwijs plaats.

Aan de hand van een vooraf opgesteld examenplan wordt de leerling in drie jaar tijd opgeleid tot het diploma Kapper 91182 – niveau 3.

pdficon_small Download hier de Studiegids All round kapper 2020-2021

pdficon_small Download hier ons reglement

Kapsalon Van Wetten
Kerkstraat 10
5741 GL Beek en Donk
Kappersschool en Kapsalon Van Wetten – Beek en Donk 0492-461255